LabourCodes360
- views- shares
General

International Workers: Is PF Payable on Gross Salary or Statutory Wages?

Prakash D Kagalwala30 Oct 2026 2 min read 121 views

An International Worker earns more than the ordinary PF wage ceiling. Should the employer cap contributions or calculate PF on the entire salary package? Two questions need separate answers: Does the ceiling apply, and which salary components constitute statutory wages? What does the corrigendum change? On a plain reading of Paragraph 18(3) of the Employees’ Provident Funds Scheme, 2026, as corrected, the ordinary wa…

Sign in to read the full article

The Knowledge Base is free to read once you have an account.